onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Tekvicové semiačka – pečená maškrta

Robili ste doma s deťmi strašidlá z hokajda, alebo tekvice a je vám ľúto vyhodiť veľké, krásne tekvicové semiačka?

Tak prečo si ich neusušiť?

Lúskať ich potom môžete pri jesenných prechádzkach po pestro zafarbenej krajine, alebo pri televízore, ako zdravú maškrtu.


Suroviny

  • tekvicové semiačka
  • soľ

Postup

Očistené od tekvice a umyté semiačka namočíme do slanej vody. (na pol kila semiačok 3 lyžičky soli)

Necháme cez noc nasiaknuť (alebo aspoň 3 hodinky). Dáme na plech, posolíme a pečieme pri 100 stupňoch 3 hodiny. Priebežne semiačka premiešame a otočíme, aby sa nám nezlepili a nepripálili.

Vyberieme, necháme vychladnúť a môžeme jesť.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *