![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_9815-410x580.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_9804-960x1280.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_9805-960x720.jpg)
Suroviny
- 500 g polohrubej múky
- 250 g škvarkov (oškvarkov)
- 1 vajce
- 20 g droždia
- soľ
- lyžička cukru
- 150 ml mlieka na kvások
- 50 ml oleja
- 50 g syr typu gouda
- čierne korenie
- 1 vajce na potretie
Postup
Z vlažného mlieka, droždia, cukru pripravíme kvások.
Prilejeme ho k múke, pridáme všetky suroviny okrem škvarkov a vymiesime cesto.
Necháme vykysnúť, potom vykysnuté cesto rozvaľkáme na 2 cm, posypeme pokrájanými škvarkami. Ak neboli škvarky slané, posolíme ich. Na vrch posypeme nastrúaný syr, prehneme (z prava, z ľava, z hora, z dola), znova rozvaľkáme a to opakujeme 2x.
Potom vyvaľkáme na 2,5 cm a vykrajujeme kolieska. Necháme na plechu asi 15 min ešte kysnúť.
Potrieme vajcom a dáme piecť. Pečieme 10 až 15 minút v predhriatej rúre na 180 ° C.
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_9800-960x1280.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_9799-960x1280.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_9801-960x729.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_9802-960x1127.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_9803-960x1082.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_9804-1-960x1280.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_9805-1-960x720.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_9812-960x1293.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_9816-960x731.jpg)