onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Pagáče, škvarkovníky, oškvarkovníky


Suroviny

  • 500 g polohrubej múky
  • 250 g škvarkov (oškvarkov)
  • 1 vajce
  • 20 g droždia
  • soľ
  • lyžička cukru
  • 150 ml mlieka na kvások
  • 50 ml oleja
  • 50 g syr typu gouda
  • čierne korenie
  • 1 vajce na potretie

Postup

Z vlažného mlieka, droždia, cukru pripravíme kvások.

Prilejeme ho k múke, pridáme všetky suroviny okrem škvarkov a vymiesime cesto.

Necháme vykysnúť, potom vykysnuté cesto rozvaľkáme na 2 cm, posypeme pokrájanými škvarkami. Ak neboli škvarky slané, posolíme ich. Na vrch posypeme nastrúaný syr, prehneme (z prava, z ľava, z hora, z dola), znova rozvaľkáme a to opakujeme 2x.
Potom vyvaľkáme na 2,5 cm a vykrajujeme kolieska. Necháme na plechu asi 15 min ešte kysnúť.

Potrieme vajcom a dáme piecť. Pečieme 10 až 15 minút v predhriatej rúre na 180 ° C.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *