Uskladnenie potravín v chladničke a mrazničke
Doba na uskladňovanie potravín v chladničke (pri teplote okolo 4 stupňov) a v mrazničke (okolo -18 stupňov) je rôzna.
Potravina |
Chladnička (dni) | Mraznička (mesiace) |
Mäso | ||
Väčšia porcia mäsa | 3-5 | 4-12 |
Mleté mäso | 1-2 | 3-4 |
Kura, morka | 1-2 | 9-12 |
Kačica, hus | 1-2 | 6 |
Chudé ryby, filé | 1-2 | 4-6 |
Tučné ryby | 1-2 | 2-3 |
Vnútornosti | 1-2 | 3-5 |
Mäkké údeniny | 1-2 | 2 |
Ovocie a zelenina | ||
Hrozno, marhule, slivky, hrušky | 3-5 | 8-12 |
Rýbezle, egreše | 2-3 | 8-12 |
Zelenina | 3-7 | 8-12 |
Huby | 1-2 | 6 |
Mlieko a mliečne výrobky | ||
Mlieko | 3-5 | nezamrazovať |
Syr | 3-4 | 6 |
Tvaroh | 7 | nezamrazovať |
Jogurt | 7 | nezamrazovať |
Maslo | 14 | 9 |
Vajcia | 21 | 10 (bez škrupín) |
Chlieb a pečivo | 6 (chlieb až na 12) |