Robili ste doma s deťmi strašidlá z hokajda, alebo tekvice a je vám ľúto vyhodiť veľké, krásne tekvicové semiačka?
Tak prečo si ich neusušiť?
Lúskať ich potom môžete pri jesenných prechádzkach po pestro zafarbenej krajine, alebo pri televízore, ako zdravú maškrtu.
Je to jednoduchá, no neuveriteľne chutná pochúťka. Semiačka sú plné živín a prospešných látok.
Suroviny
- tekvicové semiačka
- soľ
Postup
Očistené od tekvice a umyté semiačka namočíme do slanej vody. (na pol kila semiačok 3 lyžičky soli)
Necháme cez noc nasiaknuť (alebo aspoň 3 hodinky). Dáme na plech, posolíme a pečieme pri 100 stupňoch 3 hodiny. Priebežne semiačka premiešame a otočíme, aby sa nám nezlepili a nepripálili.
Vyberieme, necháme vychladnúť a môžeme jesť.