


Z hokaida sa dá urobiť nie len slané jedlo, ale aj sladké dobroty, ako napríklad koláč, alebo muffiny.
Je to veľmi chutná, ľahko upraviteľná potravina, plná vitamínou a minerálov.
Suroviny
- 1 ks tekvica hokkaido
- 1 ks cibuľa
- 3 ks mrkva
- 1-2 ks zemiaky
- 4 cm zázvoru
- 2,5 dcl smotany na varenie (môže byť aj plnotučné mlieko, alebo kokosové mlieko)
- soľ
- mleté čierne, alebo zelené korenie
- 1 lyžička kurkuma
- kokosový olej (môže byť aj tekvicový olej, alebo slnečnicový olej)
Postup
Z umytého hokaida vydlabeme vnútro a nakrájame na väčšie kusy. Nešúpeme, len ak je povrch odretý tak ho okrojíme. Šupka je síce tvrdá, ale keď sa uvarí, tak zmäkne a dá sa ľahko vymixovať.
Do roztopeného oleja dáme cibuľu a osmažíme do sklovita. Pridáme očistené a na väčšie kocky nakrájané zemiaky, mrkvu a na drobno nakrájaný zázvor. Ak varíme pre malé deti, zázvor môžeme vynechať.
Chvíľu smažíme a pridáme pripravené hokaido. Posypeme kurkumou, korením a osolíme. Zalejeme vodou a varíme do mäkka.
Keď je zeleniná mäkká, vymixujeme na jemnú kašu a prípadne dochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme smotanu na varenie a za stáleho miešania necháme zovrieť.
Na ozdobu môžeme použiť pražené tekvicové semiačka, slnečnicové semiačka, alebo chlebové krutóny.






One Reply to “Hokaidová oranžová polievka”