onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Hokaidová oranžová polievka


Z hokaida sa dá urobiť nie len slané jedlo, ale aj sladké dobroty, ako napríklad koláč, alebo muffiny.

Je to veľmi chutná, ľahko upraviteľná potravina, plná vitamínou a minerálov.


Suroviny

  • 1 ks tekvica hokkaido
  • 1 ks cibuľa
  • 3 ks mrkva
  • 1-2 ks zemiaky
  • 4 cm zázvoru
  • 2,5 dcl smotany na varenie (môže byť aj plnotučné mlieko, alebo kokosové mlieko)
  • soľ
  • mleté čierne, alebo zelené korenie
  • 1 lyžička kurkuma
  • kokosový olej (môže byť aj tekvicový olej, alebo slnečnicový olej)

Postup

Z umytého hokaida vydlabeme vnútro a nakrájame na väčšie kusy. Nešúpeme, len ak je povrch odretý tak ho okrojíme. Šupka je síce tvrdá, ale keď sa uvarí, tak zmäkne a dá sa ľahko vymixovať.

Do roztopeného oleja dáme cibuľu a osmažíme do sklovita. Pridáme očistené a na väčšie kocky nakrájané zemiaky, mrkvu a na drobno nakrájaný zázvor. Ak varíme pre malé deti, zázvor môžeme vynechať.

Chvíľu smažíme a pridáme pripravené hokaido. Posypeme kurkumou, korením a osolíme. Zalejeme vodou a varíme do mäkka.

Keď je zeleniná mäkká, vymixujeme na jemnú kašu a prípadne dochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme smotanu na varenie a za stáleho miešania necháme zovrieť.

Na ozdobu môžeme použiť pražené tekvicové semiačka, slnečnicové semiačka, alebo chlebové krutóny.


One Reply to “Hokaidová oranžová polievka”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *