Vaječný likér

Suroviny:
- 300 ml smotany na šľahanie (33 % tuku)
- 200 ml kondenzovaného mlieka
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 6 ks žĺtkov
- 300 ml rumu – druh podľa preferencie

Salko, šľahačku, polovicu cukru a vanilku spolu uvaríme za stáleho miešania do hustejšej konzistencie (asi ako redší puding.) Žĺtka s druhou polovicou cukru našľaháme nad parou do peny.
Potom obidve zmesi spolu nalejeme do jedného hrnca a necháme prísť k varu. Stále miešame! Zmes by nemala vrieť, ale prehrievame tak dlho, kým nezačne hustnúť a tvoriť penu.
Potom hrniec preložíme do dresu s vodou a za stáleho miešania chladíme. Keď je zmes studená, tak vmiešame rum. Nalejeme do pripravenej fľašky. Udržujeme v chlade a vydrží aj mesiac.