Recepty online

Vaječný likér

Posted on the April 28th, 2022 under Nápoje by lu

Suroviny:

  • 300 ml smotany na šľahanie (33 % tuku)
  • 200 ml kondenzovaného mlieka
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 6 ks žĺtkov
  • 300 ml rumu – druh podľa preferencie

Salko, šľahačku, polovicu cukru a vanilku spolu uvaríme za stáleho miešania do hustejšej konzistencie (asi ako redší puding.) Žĺtka s druhou polovicou cukru našľaháme nad parou do peny.

Potom obidve zmesi spolu nalejeme do jedného hrnca a necháme prísť k varu. Stále miešame! Zmes by nemala vrieť, ale prehrievame tak dlho, kým nezačne hustnúť a tvoriť penu.

Potom hrniec preložíme do dresu s vodou a za stáleho miešania chladíme. Keď je zmes studená, tak vmiešame rum. Nalejeme do pripravenej fľašky.  Udržujeme v chlade a vydrží aj mesiac.

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>