onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Zapečené cestoviny s rybou

Filety nakrájame na kúsky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Rúru predhrejeme na 200 stupňov, formu natrieme. Zeleninu umyjeme a očistíme. Mrkvu očistíme a nakrájame na kocky, zeler a jarnú cibuľku nakrájame na plátky. Na masle podusíme zeleninu (asi 3 minúty) a zmiešame ju s rybou, cestovinami a hráškom. Zmes osolíme a okoreníme. Omáčku s vývarom zahrejeme, vmiešame syr, dáme bokom a vmiešame smotanu, v ktorej sme rozmiešali žĺtok a šafrán. Zmesou polejeme cestoviny a pečieme v rúre 20 minút. 

Suroviny:

  • 250 g filetov z údeného pstruha
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 mrkva
  • 1/2 zelera
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 lyžica masla
  • 250 g širokých cestovín
  • 100 g zmrazeného hrášku
  • soľ
  • korenie
  • 1/4 l bešamelovej omáčky
  • 1/4 l zeleninového vývaru
  • 40 g strúhaného parmezánu
  • 1/4 lyžičky mletého šafránu
  • 2 žĺtky
  • 3 lyžice smotany
  • maslo na formu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.