![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/1BC78B9C-92D8-4D6C-AEBE-F3D658053C85-COLLAGE-scaled-e1663850680273-410x580.jpg)
Suroviny
1 ks tekvica hokkaido
250 g sušené ďatle bez kôstky
voda
Postup
Ďatľové pyré
Datle dáme do pohára, zalejeme po okraj vodou a necháme cez noc odstáť.
Potom rozmixujeme. Ak chceme pyré hustejšie, odlejeme trocha vody.
Tekvicové pyré
Tekvicu Hokaido, alebo maslovú tekvicu rozpolíme a vyberieme jadierka. Šupku nedávame dole. Je síce tvrdá, ale keď sa upečie, tak zmäkne a dá sa ľahko vymixovať. Dáme reznou ranou na papier na pečenie a pri 180 C pečieme do mäkka.
Upečenú tekvicu necháme chvíľu vychladnúť a rozmixujeme do hladka.
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_4917-960x1280.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_9479-1-960x517.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_4924-1-960x993.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_4919-960x1029.jpg)
![](https://onlinekucharka.sk/wp-content/uploads/2022/09/IMG_4920-960x1029.jpg)