onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Tekvicové (hokaidové) a ďatľové pyré

Suroviny

1 ks tekvica hokkaido

250 g sušené ďatle bez kôstky

voda


Postup

Ďatľové pyré

Datle dáme do pohára, zalejeme po okraj vodou a necháme cez noc odstáť. 

Potom rozmixujeme. Ak chceme pyré hustejšie, odlejeme trocha vody.

Tekvicové pyré

Tekvicu Hokaido, alebo maslovú tekvicu rozpolíme a vyberieme jadierka. Šupku nedávame dole. Je síce tvrdá, ale keď sa upečie, tak zmäkne a dá sa ľahko vymixovať. Dáme reznou ranou na papier na pečenie a pri 180 C pečieme do mäkka. 

Upečenú tekvicu necháme chvíľu vychladnúť a rozmixujeme do hladka.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *