onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Stredozemský šalát

Postup

Kuskus vložíme do veľkej misky, zalejeme 250 ml horúcej vody a rýchlo rozmiešame vidličkou. Necháme 5 minút napučať. Kuskus prelejeme do sitka a necháme poriadne odkvapkať, inak bude šalát rozmočený. Nahrubo nasekáme lístky petržlena a mäty. Vyžmýkame šťavu z citróna. Malo by jej byť aspoň 125 ml. Z paradajok vyberieme semienka a nakrájame na hrubo. Nakrájame jarnú cibuľku. Pripravíme si tzatziky a necháme 2 hodinky odležať. V miske zmiešame citrónovú šťavu, kuskus, paradajky, jarnú cibuľku, petržlenovú vňať, olivový olej, dve tretiny mäty a štipku soli a korenia. Dobre zamiešame a necháme v chladničke odležať.  Servírujeme s tzatziky, zelenými olivami, arabským chlebom, čerstvou mätou a plátkami citrónu. Suroviny (pre 7 osôb)

  • 250 g kuskus
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • 2 zväzky čerstvej mäty
  • 3 citróny
  • 500 g paradajok
  • 3 jarné cibuľky
  • 125 ml olivového oleja
  • tzatiky

Leave a Reply

Your email address will not be published.