Postup
Kuskus vložíme do veľkej misky, zalejeme 250 ml horúcej vody a rýchlo rozmiešame vidličkou. Necháme 5 minút napučať. Kuskus prelejeme do sitka a necháme poriadne odkvapkať, inak bude šalát rozmočený. Nahrubo nasekáme lístky petržlena a mäty. Vyžmýkame šťavu z citróna. Malo by jej byť aspoň 125 ml. Z paradajok vyberieme semienka a nakrájame na hrubo. Nakrájame jarnú cibuľku. Pripravíme si tzatziky a necháme 2 hodinky odležať. V miske zmiešame citrónovú šťavu, kuskus, paradajky, jarnú cibuľku, petržlenovú vňať, olivový olej, dve tretiny mäty a štipku soli a korenia. Dobre zamiešame a necháme v chladničke odležať. Servírujeme s tzatziky, zelenými olivami, arabským chlebom, čerstvou mätou a plátkami citrónu. Suroviny (pre 7 osôb)
- 250 g kuskus
- 1 zväzok petržlenovej vňate
- 2 zväzky čerstvej mäty
- 3 citróny
- 500 g paradajok
- 3 jarné cibuľky
- 125 ml olivového oleja
- tzatiky