onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Špargľa s holandskou omáčkou s citrónovou trávou

Postup

Cibuľu nakrájame na jemno, citrónovú trávu nastriháme nožničkami, alebo rozmačkáme plochým nožom a nasekáme najemno, povaríme s bielym vínom a vývarom. Maslo v hrnčeku rozpustíme, necháme prevrieť a zoberieme penu. Žĺtky vložíme do misky, pridáme vývar a cibuľu,citrónovú trávu, estragon a miešame nad parou, kým omáčka zhustne. Misku dáme dole zo sporáka  a stále miešame, aby steny misky trochu vychladli. Tenkým pramienkom prikvapkávame maslo. Dochutíme soľou. Omáčkou polievame uvarenú špargľu. (Špargľu umyjeme, ošúpeme a vložíme do osolenej vody s lyžicou cukru a 10g masla. Varíme na miernom ohni približne 15 min.)

Suroviny

  • 1 šalotka (cibuľa),
  • zväzok citrónovej trávy
  • 1 zväzok estragónu
  • 6 drvených zrniek čierneho korenia
  • 1 lyžica bieleho vína
  • 1 lyžica silného zeleninového vývaru
  • 4 žĺtky
  • 2 lyžice rozpusteného masla
  • 500 g špargle

Leave a Reply

Your email address will not be published.