onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Hovädzie na smotane – Sviečková


Suroviny

  • 500 g hovädzej sviečkovice
  • 50 g údenej slaniny
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • tuk
  • 1 cibuľa
  • koreňová zelenina (3 mrkvy, 2 petrzleny, 1 zeler)
  • mäsový vývar
  • 1 bobkový list
  • 2 zrnká nového korenia
  • hladká múka
  • 2,5 dcl smotany
  • cukor
  • citrónová šťava

Postup

Sviečkovicu odblaníme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Opražíme v rozohriatom tuku zo všetkých strán a odložíme do tepla.

Na tuku speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, opražíme a podlejeme mäsovým vývarom.

Potom pridáme opražené mäso, bobkový list a celé nové korenie, prikryjeme a varíme do mäkka.

Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou a povaríme 15 minút.

Z omáčky vyberieme korenie a bobkový list a pretrieme aj so zeleninou cez sito (alebo vymixujeme), pridáme smotanu a podľa chuti osladíme a okyslíme citrónovou šťavou.

Mäso pokrájame na plátky, uložíme na misu a polejeme omáčkou. Podávame s haluškami, alebo knedlíkom.


Leave a Reply

Your email address will not be published.