onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Rebarborovo-jahodový koláč

Na mäkučký koláč si pripravíme najprv drobenku. Maslo premiešame s cukrom a múkou a odložíme.

Potom si pripravíme cesto. Žĺtky oddelíme od bielkov, pridáme žĺtky, 3 lyžice horúcej vody a vyšľaháme mixérom do peny. Prilejeme mlieko, rozpustené maslo a chvíľu ešte šľaháme. Primiešame múku s práškom do pečiva. Do vymiešanej tekutej hmoty primiešame jemne s varechou do peny vyšľahané bielka. Cesto nalejme na natretý a múkou posypaný plech. Vrch cesta rovnomerne posypeme na tenučké kolieska nakrájanou rebarborou, na tenko nakrájanými jahodami a celé to ešte posypeme drobenkou.

Pečieme pri teplote 160 stupňov 40 minút.

Suroviny

  • 3 stonky rebarbory zbavenej jemnej vrchnej šupky
  • 200 g (10-15 kúskov) jahôd
Drobenka:
  • 100 g masla
  • 1/2 šálky polohrubej múky
  • 1 šálka cukru

Cesto:

  • 2 vajcia
  • prášok do pečiva (13 g)
  • 100 g rozpusteného masla
  • 1, 25 šálky polohrubej múku
  • 3/4 šálky mlieka
  • 3/4 šálky cukru

Leave a Reply

Your email address will not be published.