onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Palacinková torta


Ktoré dieťa odolá palacinkám? A čo palacinky, lentilky a čokoláda v jednom?

Palacinková torta je potešením pre malých a aj veľkých maškrtníkov.


Suroviny

Palacinkové cesto (cca 10 ks / priemer panvice cca 15cm)

  • 200g hladkej múky
  • 20g holandského kakaa
  • 80g kryštálového cukru
  • 350ml mlieka
  • 2ks vajíčka
  • 2 lyžice uvarenej kávy
  • štipka soli

Plnka

  • 400g syra Ricotta alebo Philadelphia
  • 300 ml 33% šľahačky
  • 70g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkovej esencie alebo rumovej esencie

Čokoládová poleva

  • 150g tmavej čokolády
  • lyžičku kokosového oleja
  • 100ml 33% šľahačky

Postup

Všetky prísady vymiešame do tekutého cesta. Cesto by sa malo dať liať, ale nemalo by byť ani príliš riedke a ani príliš husté.

Aby sme dosiahli požadovanú konzistenciu, podľa potreby dosypeme buď múku, alebo dolejeme mlieko. 

Dobre rozpálenú panvicu potrieme maslom a nalejeme naberačku cesta. Opečieme z oboch strán a položíme na tanier. Postupne takto robíme ďalšie palacinky. 

Pred plnením necháme dobre vychladnúť. 

Plnka

Šľahačku si vyšľaháme s cukrom, ručne pridáme Ricottu a esenciu. 

Plnku natrieme postupne na palacinky, ktoré na seba vrstvíme. Zbytok plnky natrieme na vrch poslednej palacinky a môžeme potrieť aj boky torty. Necháme v chladničke dobre stuhnúť. (2 hodiny, alebo cez noc)

Poleva

Šľahačku nalejeme do hrnca, zohrejeme. Keď nám začne bublať, vypneme ju a pridáme nalámanej 100 g čokolády. Rozpustíme ju v horúcej šľahačke a následne premiešame. Keď nám poleva vychladne, nalejeme ju na vrch krému, ktorý nám na torte stuhol. Po stuhnutí čokolády polejeme vrch torty rozpustenou čokoládou s kokosovým olejom, zahladíme a dáme do chladu stuhnúť. (Kokosový olej pri izbovej teplote nestuhne, preto je potrebé dať ho do chladničky. )

Tortu dáme do chladničky na chvíľu stuhnúť (2 minúty), vyberieme a podľa chuti a kreativity dozdobíme buď ovocím, alebo lentilkami. Následne dáme poriadne stuhnúť do chladničky a môžeme krájať a podávať. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *