Ktoré dieťa odolá palacinkám? A čo palacinky, lentilky a čokoláda v jednom?
Palacinková torta je potešením pre malých a aj veľkých maškrtníkov.
Suroviny
Palacinkové cesto (cca 10 ks / priemer panvice cca 15cm)
- 200g hladkej múky
- 20g holandského kakaa
- 80g kryštálového cukru
- 350ml mlieka
- 2ks vajíčka
- 2 lyžice uvarenej kávy
- štipka soli
Plnka
- 400g syra Ricotta alebo Philadelphia
- 300 ml 33% šľahačky
- 70g práškového cukru
- 1 čajová lyžička vanilkovej esencie alebo rumovej esencie
Čokoládová poleva
- 150g tmavej čokolády
- lyžičku kokosového oleja
- 100ml 33% šľahačky
Postup
Všetky prísady vymiešame do tekutého cesta. Cesto by sa malo dať liať, ale nemalo by byť ani príliš riedke a ani príliš husté.
Aby sme dosiahli požadovanú konzistenciu, podľa potreby dosypeme buď múku, alebo dolejeme mlieko.
Dobre rozpálenú panvicu potrieme maslom a nalejeme naberačku cesta. Opečieme z oboch strán a položíme na tanier. Postupne takto robíme ďalšie palacinky.
Pred plnením necháme dobre vychladnúť.
Plnka
Šľahačku si vyšľaháme s cukrom, ručne pridáme Ricottu a esenciu.
Plnku natrieme postupne na palacinky, ktoré na seba vrstvíme. Zbytok plnky natrieme na vrch poslednej palacinky a môžeme potrieť aj boky torty. Necháme v chladničke dobre stuhnúť. (2 hodiny, alebo cez noc)
Poleva
Šľahačku nalejeme do hrnca, zohrejeme. Keď nám začne bublať, vypneme ju a pridáme nalámanej 100 g čokolády. Rozpustíme ju v horúcej šľahačke a následne premiešame. Keď nám poleva vychladne, nalejeme ju na vrch krému, ktorý nám na torte stuhol. Po stuhnutí čokolády polejeme vrch torty rozpustenou čokoládou s kokosovým olejom, zahladíme a dáme do chladu stuhnúť. (Kokosový olej pri izbovej teplote nestuhne, preto je potrebé dať ho do chladničky. )
Tortu dáme do chladničky na chvíľu stuhnúť (2 minúty), vyberieme a podľa chuti a kreativity dozdobíme buď ovocím, alebo lentilkami. Následne dáme poriadne stuhnúť do chladničky a môžeme krájať a podávať.