Predhrejeme rúru na 210 stupňov. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme asi 5 minút na panvici na olivovom oleji. Pripravíme si pesto. Do mixéra dáme pistácie, bazalku, petržlen, cesnak a syr. Mixujeme, kým nie sú pistácie nahrubo nasekané, prilejeme olej a ešte premixujeme.
Kuracie prsia dáme do nádoby vyloženej papierom na pečenie. Na mäso rozdelíme a rozotrieme asi polovicu pesta a pečieme 15 minút.
Medzitým uvaríme špagety – podľa návodu a premiešame s olivovým olejom a lyžicou pesta.
Mäso vyberieme z rúry, potrieme pestom, ktoré nám zostalo a servírujeme s jemne ochutenínými špagetami, ktoré nakoniec posypeme syrom.
Suroviny pre 4 osoby:
- 4 kuracie prsia
- soľ
- korenie
- olivový olej
- syr pecorino romano (niečo ako parmezán) – na posypanie
- špagety
Pesto:
- 125 vylúpaných pistácií
- 10 veľkých lístkú bazalky
- 1 lyžica petržlenu
- 1 strúčik cesnaku
- 25 g nastrúhaného syra pecorino romano (niečo ako parmezán)
- soľ