onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Duté orechové rožky

Duté rožky patrili celé moje detstvo k tradičným Vianočným zákuskom. Nikdy ma nenapdlo upiecť si ich len tak, v priebehu roka. Dnes som na ne dostala chuť. V bežnú sobotu, ako keksík ku kávičke.


Postup

Do misy preosejeme múku s cukrom, pridáme sódu a premiešame. Ak budeme robit variantu s kokosu a aj orechov 1:1, tak si zmes rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme polovicu Hery a kokos a do druhej druhú polovicu Hery a orechy.  Ak len jednu variantu, tak zmes nerozdeľujeme a pridáme celú Heru a kokos (orechy). 

Vypracujeme pevné cesto a dáme ho stuhnúť do chladničky.

Vychladnuté zatuhnuté cesto rozdelíme na niekoľko dielov a postupne z nich vyvaľkáme šúľky vo veľkosti rožkových formičiek. Každý jeden šúľok vložíme do formičky na rožok a dáme piecť do rúry vyhriatej na 160°C na 30 minút. Formičky vďaka tuku v ceste nemusíme vymastiť a neprichytia sa nám o formičku. 

Po vytiahnutí rožkov z rúry, ich necháme pár minút vychladnúť a následne vyklepeme z formičky.
Rožky z rožkov namočíme do čokolády rozpustenej s kokosovým olejom nad parou a necháme vychladnúť a stuhnúť v chladničke.


Suroviny (cca 50 ks)

  • 250 g kokos strúhaný (alebo jemne mleté orechy)
  • 250 g múka polohrubá
  • 250 g Hera (zmäknutá a nakrájaná na kocky)
  • 150 g cukor práškový
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • Poleva:
    • 200 g čokoláda na varenie
    • 2 Pl kokosový olej
  • formičky na rožky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *