onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Červená šošovicová polievka


Červená šošovica. Strukovina, ktorá sa nemusí namáčať v studenej vode, nemá šupku, takže nenadúva a je výborná náhrada za mäso, pretože obsahuje vysoké percento bielkovín.


Suroviny

  • 200 g červenej šošovice
  • 500 g pasírovaných konzervovaných paradajok
  • 120 g sladkých zemiakov (bataty)
  • 40 g šalotky, alebo 1 ks červenej cibule
  • olivový olej
  • 3 cm celej škorice
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 bobkové listy
  • 2 tymianové vetvičky
  • strúhaná kôra z 1/2 citróna
  • 2 polievkové lyžice nakrájanej petržlenovej vňate
  • 2 polievkové lyžice červeného vínneho octu
  • štipka chilli
  • 2 čajové lyžičky soli

Cibuľu najemno nakrájajte a cesnak nakrájajte na plátky. Sladké zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky s okrajom 1 cm.

Cibuľu upražte na olivovom oleji, pridajte bobkový list, škoricu, chilli a cesnak a smažte po dobu 1 minúty. Neustále miešajte. Pridajte vínny ocot, tymianové vetvičky, premiešajte, pridajte citrónovú kôru, premiešajte a nechajte chvíľu variť.

Pridajte sladké zemiaky, premiešajte, pridajte drvené paradajky, 1l vriacej vody a nechajte variť 15 minút. 

Pridajte šošovku a varte ju na strednom ohni do zmäknutia šošovice.

Odstráňte škoricu, bobkový list a tymian a vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať. 


Leave a Reply

Your email address will not be published.