Postup
Mäso potrieme olejom, osolíme a posypeme rascou, trocha podlejeme vodou a dáme piecť. Spočiatku podlievame len vlastnou šťavou, keď sa mäso zapečie, zalejeme ho vývarom. Počas pečenia mäso obrátime, aby sa rovnomerne prepieklo a občas ho polievame šťavou. Pečieme približne jeden a pol hodiny. Asi 10 minút pred dopečením potrieme povrch mäsa brusnicovým kompótom. Hotové mäso s pikantnou brusnicovou kôrkou nakrájame na tenké plátky, šťavu môžeme ešte zjemniť lyžicou masla. Jednotlivé porcie polejeme šťavou a ozdobíme vetvičkami zelených byliniek a kolieskom citróna. Podávame s uvarenými alebo opečenými zemiakmi alebo so zemiakovými knedľami.
Suroviny
- 1 kg bravčového karé
- 2 lyžice oleja
- soľ
- drvená rasca
- 4dcl vývaru
- 1 lyžica masla
- brusnicový kompót
- čerstvé bylinky
- citrón