onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Zemiakové knedle

Postup

Vychladnuté zemiaky nastrúhame, osolíme a posypeme krupicou. Prilejeme mlieko a necháme aspoň 1/4 hodiny máčať, aby krupica napučala. Medzitým nakrájame staršie žemle na kocky a na tuku ich za stáleho miešania osmažíme a necháme vychladnúť. Pridáme ku zemiakom, podľa potreby vmiešame ešte vajce a cesto zahustíme múkou. Vyváľame knedlíky a varíme ich 15-20 minút, podľa veľkosti. Uvarené knedlíky vyberieme z vody a nakrájame na plátky. Podávame ako prílohu k údenému mäsu, poliate výpekom so smaženou cibuľkou.

Suroviny

  • 750 g v šupke uvarených a olúpaných zemiakov
  • soľ
  • 2dcl mlieka
  • 200 g krupice
  • 2 vajcia
  • 2 žemle
  • 3 lyžice tuku
  • 100 g hrubej múky

2 Replies to “Zemiakové knedle”

Leave a Reply

Your email address will not be published.