onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Bohatý zeleninový šalát

Postup

Šalát rozoberieme, dokonale prepláchneme  a necháme odkvapkať. Špargľu uvaríme a nakrájame na kúsky asi 5 cm dlhé. Srdiečka konzervovaných artyčok rozkrojíme na štvrťky. Paradajky sparíme, olúpeme a dužinu nakrájame na dieliky. Mrkvu očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Uhorku, reťkovky a vajcia nakrájame na jemné kolieska. Šunku nakrájame na rezance. Cesnak a cibuľu olúpeme a nasekáme. Marinádu pripravíme z oleja, octu, cukru a soli. Zeleninu naaranžujeme na taniere a pokvapkáme marinádou. Konzumujeme s pečivom. Ozdobíme olivami.

Suroviny

  • 2 ľadové šaláty
  • 500 g varenej špargle
  • 4 artyčoky (z konzervy)
  • 1 mrkva
  • 1 šalátová uhorka
  • 3 paradajky
  • 4 uvarené vajcia
  • zväzok reťkoviek
  • 150 g šunky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 jarná cibuľka
  • 3 lyžice octu
  • soľ
  • cukor
  • korenie
  • olivový olej
  • olivy s papričkami

One Reply to “Bohatý zeleninový šalát”

Leave a Reply

Your email address will not be published.