Postup
Šalát rozoberieme, dokonale prepláchneme a necháme odkvapkať. Špargľu uvaríme a nakrájame na kúsky asi 5 cm dlhé. Srdiečka konzervovaných artyčok rozkrojíme na štvrťky. Paradajky sparíme, olúpeme a dužinu nakrájame na dieliky. Mrkvu očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Uhorku, reťkovky a vajcia nakrájame na jemné kolieska. Šunku nakrájame na rezance. Cesnak a cibuľu olúpeme a nasekáme. Marinádu pripravíme z oleja, octu, cukru a soli. Zeleninu naaranžujeme na taniere a pokvapkáme marinádou. Konzumujeme s pečivom. Ozdobíme olivami.
Suroviny
- 2 ľadové šaláty
- 500 g varenej špargle
- 4 artyčoky (z konzervy)
- 1 mrkva
- 1 šalátová uhorka
- 3 paradajky
- 4 uvarené vajcia
- zväzok reťkoviek
- 150 g šunky
- 1 strúčik cesnaku
- 1 jarná cibuľka
- 3 lyžice octu
- soľ
- cukor
- korenie
- olivový olej
- olivy s papričkami
One Reply to “Bohatý zeleninový šalát”