Na mäkučký koláč si pripravíme najprv drobenku. Maslo premiešame s cukrom a múkou a odložíme.
Potom si pripravíme cesto. Žĺtky oddelíme od bielkov, pridáme žĺtky, 3 lyžice horúcej vody a vyšľaháme mixérom do peny. Prilejeme mlieko, rozpustené maslo a chvíľu ešte šľaháme. Primiešame múku s práškom do pečiva. Do vymiešanej tekutej hmoty primiešame jemne s varechou do peny vyšľahané bielka. Cesto nalejme na natretý a múkou posypaný plech. Vrch cesta rovnomerne posypeme na tenučké kolieska nakrájanou rebarborou, na tenko nakrájanými jahodami a celé to ešte posypeme drobenkou.
Pečieme pri teplote 160 stupňov 40 minút.
Suroviny
- 3 stonky rebarbory zbavenej jemnej vrchnej šupky
- 200 g (10-15 kúskov) jahôd
Drobenka:
- 100 g masla
- 1/2 šálky polohrubej múky
- 1 šálka cukru
Cesto:
- 2 vajcia
- prášok do pečiva (13 g)
- 100 g rozpusteného masla
- 1, 25 šálky polohrubej múku
- 3/4 šálky mlieka
- 3/4 šálky cukru