Filety nakrájame na kúsky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Rúru predhrejeme na 200 stupňov, formu natrieme. Zeleninu umyjeme a očistíme. Mrkvu očistíme a nakrájame na kocky, zeler a jarnú cibuľku nakrájame na plátky. Na masle podusíme zeleninu (asi 3 minúty) a zmiešame ju s rybou, cestovinami a hráškom. Zmes osolíme a okoreníme. Omáčku s vývarom zahrejeme, vmiešame syr, dáme bokom a vmiešame smotanu, v ktorej sme rozmiešali žĺtok a šafrán. Zmesou polejeme cestoviny a pečieme v rúre 20 minút.
Suroviny:
- 250 g filetov z údeného pstruha
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 mrkva
- 1/2 zelera
- 2 jarné cibuľky
- 1 lyžica masla
- 250 g širokých cestovín
- 100 g zmrazeného hrášku
- soľ
- korenie
- 1/4 l bešamelovej omáčky
- 1/4 l zeleninového vývaru
- 40 g strúhaného parmezánu
- 1/4 lyžičky mletého šafránu
- 2 žĺtky
- 3 lyžice smotany
- maslo na formu