onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Zemiakové lokše s makom

Umyté zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Pred prípravou ich ošúpeme a nastrúhame. Pridáme múku, soľ a vypracujeme hustejšie cesto, ktoré na pomúčenej doske rozšúľame na valec s priemerom 5 až 6 cm. Potom valec pokrájame na kolieska hrubé 1 až 1,5 cm a z koliesok vyvaľkáme tenké placky, ktoré pečieme na panvici. Upečené lokše pomastíme z jednej strany rozohriatou masťou, posypeme zomletým makom premiešaným s práškovým cukrom, pokvapkáme roztopeným maslom a zvinieme. Podávame horúce.

Suroviny:

  • 1 kg zemiakov
  • 300 g hladkej múky
  • soľ
  • 50 g husacej alebo bravčovej masti
  • 150 g maku
  • 60 g práškového cukru
  • 1 lyžica masla

Leave a Reply

Your email address will not be published.