onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Zemiaková polievka

Postup

Zemiaky umyjeme a v šupke v malom množstve vody uvaríme 20 – 30 minút. Mrkvu najemno nastrúhame. Zeleninový vývar ohrejeme s mliekom. Zo syra odkrojíme bielu kôru, nakrájame na kocky a rozpustíme v polievke. Primiešame mrkvu, petržlenovú vňať, vločky a mandle a necháme ešte raz prejsť varom. Zemiaky olúpeme, prelisujeme a pridáme do polievky. Polievku ohrejeme a ozdobíme do tuha ušľahanou šľahačkou.

Suroviny (na 4 porcie)

  • 750 g zemiakov
  • 250 g mrkvy
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 500 ml mlieka
  • 100 g mäkkého syra
  • 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate
  • 3 lyžice drožďových vločiek
  • 30 g mletých mandlí
  • 125 g šľahačky

Leave a Reply

Your email address will not be published.