Postup
Zemiaky umyjeme a v šupke v malom množstve vody uvaríme 20 – 30 minút. Mrkvu najemno nastrúhame. Zeleninový vývar ohrejeme s mliekom. Zo syra odkrojíme bielu kôru, nakrájame na kocky a rozpustíme v polievke. Primiešame mrkvu, petržlenovú vňať, vločky a mandle a necháme ešte raz prejsť varom. Zemiaky olúpeme, prelisujeme a pridáme do polievky. Polievku ohrejeme a ozdobíme do tuha ušľahanou šľahačkou.
Suroviny (na 4 porcie)
- 750 g zemiakov
- 250 g mrkvy
- 250 ml zeleninového vývaru
- 500 ml mlieka
- 100 g mäkkého syra
- 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate
- 3 lyžice drožďových vločiek
- 30 g mletých mandlí
- 125 g šľahačky