onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Zelený slnečnicový šalát

Slnečnicové semená nasypeme na nevymastenú panvicu a niekoľko minút zohrievame na miernom ohni. Panvicou často trasieme. V mise zmiešame semená, šalátovú zeleninu a parmezán. Pridáme nálev, dobre premiešame a podávame.

(Slnečnicové semená sú veľmi bohaté na vitamín E.)

Suroviny

  • 50 g slnečnicových semien
  • 1 hlávka šalátu alebo 500 zmiešanej šalátovej zeleniny
  • 25 g nastrúhaného parmezánu
  • nálev
Medovo -horčicový nálev:
  • 1 lyžica slnečnicového oleja
  • 150 ml živého jogurtu
  • šťava z 1 citrónu alebo 1/2 pomaranča
  • 1 lyžička bieleho/červeného vína (nemusí byť)
  • 1 lyžica francúzskej horčice
  • 1 lyžička medu
  • mleté čierne korenie
  • soľ
V miske zmiešame olej, jogurt, šťavu, víno, horčicu a med. Okoreníme, osolíme a skladujeme v chladničke. Skonzumujeme do 2 – 3 dní.

Leave a Reply

Your email address will not be published.