Slnečnicové semená nasypeme na nevymastenú panvicu a niekoľko minút zohrievame na miernom ohni. Panvicou často trasieme. V mise zmiešame semená, šalátovú zeleninu a parmezán. Pridáme nálev, dobre premiešame a podávame.
(Slnečnicové semená sú veľmi bohaté na vitamín E.)
Suroviny
- 50 g slnečnicových semien
- 1 hlávka šalátu alebo 500 zmiešanej šalátovej zeleniny
- 25 g nastrúhaného parmezánu
- nálev
Medovo -horčicový nálev:
- 1 lyžica slnečnicového oleja
- 150 ml živého jogurtu
- šťava z 1 citrónu alebo 1/2 pomaranča
- 1 lyžička bieleho/červeného vína (nemusí byť)
- 1 lyžica francúzskej horčice
- 1 lyžička medu
- mleté čierne korenie
- soľ
V miske zmiešame olej, jogurt, šťavu, víno, horčicu a med. Okoreníme, osolíme a skladujeme v chladničke. Skonzumujeme do 2 – 3 dní.