onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Zelená špargľa s opečenou pražkou šunkou

Postup

Čerstvú zelenú špargľu opatrne opláchneme pod tečúcou vodou  a tvrdé konce odkrojíme. Špargľové výhony zviažeme dokopy tak, aby hlavičky boli jedným smerom. Do hrnca nalejeme vodu, osolíme, pridáme cukor, rozkrojený citrón  a privedieme do varu. Do vriacej vody vložíme opatrne špargľu, tak aby špičky smerovali nad vodu. Varíme 8 minút, kým nezmäkkne. Hlavičky špargle sa nesmú rozpadať. Nové zemiaky varíme v osolenej vode do mäkka. Olúpeme na rozpustenom masle na panvici mierne opražíme so štipkou soli  a nasekanej pažítky. Pražskú šunku nakrájame na tenké plátky a vložíme s kúskom masla do predhriatej rúry na 180 stupňov. Stačí 5 minút aby sa šunka dobre prehriala. Na tanier vložíme varenú špargľu, cez ňu poukladáme plátky šunky, prelejeme zvyšným maslom a okolo naskladáme zemiaky. Podávame teplé.Suroviny

  • 500 g zelenej špargle
  • 1/2 citrónu
  • soľ
  • 3 kocky cukru
  • 50 g masla
  • 100 g pražskej šunky
  • 500 g nových zemiakov
  • pažítka

Leave a Reply

Your email address will not be published.