onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Waldorfský šalát s hovädzinou

Postup

Steaky z oboch strán potrieme olejom, posolíme a okoreníme. Na miernom ohni rozohrejeme grilovaciu panvicu. Do panvice vložíme steaky ( hrubé 2 cm) a opekáme ich z každej strany 4 minúty. Hotové steaky vyberieme z panvice a necháme 15 minút chladnúť. Medzitým si pripravíme dresing. Do malej misky dáme horčicu, majonézu aj jogurt a dobre premiešame. Do veľkej misy dáme reďkovky, mrkvu, papriku, zeler, mladú cibuľku, vlašské orechy a hrozienka. Jablká rozkrojíme na štrtky, zbavíme ich jadrovníkov, pokrájame na 2 cm kúsky a zmiešame s citrónovou šťavou. Spolu s polovicou dresingu ich pridáme do misy, podľa chuti posolíme aj okoreníme a dôkladne premiešame.  Na štyri taniere rozdelíme roketu, alebo žeruchu a nabok pridáme jablkovo -zeleninový šalát. Steaky pokrájame na tenké plátky a navŕšime na taniere. Zvyšný dresing rozdelíme na mäso alebo ho podávame v samostatnej miske.

Suroviny (4 porcie)

  • 2 hovädzie steaky po 140 g, zbavené viditeľného tuku (alebo 28é g chudej sviečkovice pokrájanej na 2 cm plátky)
  • 1/4 lyžičky olivového oleja
  • 250 g reďkoviek, pokrájaných na tenké kolieska
  • 3 postrúhané mrkvy
  • 1 malá žltá paprika bez semien, pokrájaná na tenké kolieska
  • 3 stopky vňaťového zeleru
  • 3 mladé cibuľky
  • 30 g vlašskýchorechov
  • 55 g hrozienok
  • 2 malé jablká
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 100 g rokety alebo žeruchy
  • soľ
  • korenie

Horčicový dresing

  • 2 lyžice kremžskej horčice
  • 2 lyžice majonézy
  • 2 lyžice hustého jogurtu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *