Postup
Steaky z oboch strán potrieme olejom, posolíme a okoreníme. Na miernom ohni rozohrejeme grilovaciu panvicu. Do panvice vložíme steaky ( hrubé 2 cm) a opekáme ich z každej strany 4 minúty. Hotové steaky vyberieme z panvice a necháme 15 minút chladnúť. Medzitým si pripravíme dresing. Do malej misky dáme horčicu, majonézu aj jogurt a dobre premiešame. Do veľkej misy dáme reďkovky, mrkvu, papriku, zeler, mladú cibuľku, vlašské orechy a hrozienka. Jablká rozkrojíme na štrtky, zbavíme ich jadrovníkov, pokrájame na 2 cm kúsky a zmiešame s citrónovou šťavou. Spolu s polovicou dresingu ich pridáme do misy, podľa chuti posolíme aj okoreníme a dôkladne premiešame. Na štyri taniere rozdelíme roketu, alebo žeruchu a nabok pridáme jablkovo -zeleninový šalát. Steaky pokrájame na tenké plátky a navŕšime na taniere. Zvyšný dresing rozdelíme na mäso alebo ho podávame v samostatnej miske.
Suroviny (4 porcie)
- 2 hovädzie steaky po 140 g, zbavené viditeľného tuku (alebo 28é g chudej sviečkovice pokrájanej na 2 cm plátky)
- 1/4 lyžičky olivového oleja
- 250 g reďkoviek, pokrájaných na tenké kolieska
- 3 postrúhané mrkvy
- 1 malá žltá paprika bez semien, pokrájaná na tenké kolieska
- 3 stopky vňaťového zeleru
- 3 mladé cibuľky
- 30 g vlašskýchorechov
- 55 g hrozienok
- 2 malé jablká
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- 100 g rokety alebo žeruchy
- soľ
- korenie
Horčicový dresing
- 2 lyžice kremžskej horčice
- 2 lyžice majonézy
- 2 lyžice hustého jogurtu