Postup
Cibuľu a mrkvu nakrájame na štvrťky. Odstrihneme vrch a listy zeleru. Zviažeme petržlenovú vňať, tymián a bobkový list = bouquet garni. Zo spodnej strany kuracích prsíčok stiahneme šľachy. Do panvice nalejeme vodu. Pridáme korenie, zelerové vrchy a listy, cibuľu, mrkvu a bouquet garni. Varíme 10-15 minút. Pridáme kuracie mäso a varíme ďalších 12 minút. Rúru zahrejeme na 180 stupňov. Orechy pečieme 5-8 minút do chrumkava. Zeler narežeme na 5 mm dielky. Kuracie mäso necháme vychladnúť a nakrájame na kúsky. Z jabĺk vyberieme jadrovník. Jablká nakrájame na malé kocky a dáme ich do misy. Citrón prekrojíme a šťavu vyžmýkame na jablká. Zamiešame. K jablkám pridáme kuracie mäso, zeler, majonézu, jogurt a dve tretiny orechov. Dobre premiešame. Podľa chuti okoreníme. Prikryjeme a necháme v chladničke hodinu odležať. Ozdobíme zvyšnými orechmi. Suroviny (pre 6 osôb)
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 4 zelené zelery
- 5-6 stoniek petržlenovej vňate
- 2-3 kúsky čerstvého tymiánu
- 1 bobkový list
- 4 vykostené kuracie prsíčka
- 1 l vody
- 10-12 guličiek čierneho korenia
- 125 g vlažských orechov
- 500 g kyslejších zelených jabĺk
- 1 citrón
- 175 ml majonézy
- 175 ml bieleho jogurtu