onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Veľkonočný mazanec

Z trocha vlažného mlieka, lyžičky cukru a droždia urobíme kvások. V mise rozotrieme maslo, cukor, žĺtky, pridáme vanilku, citrónovú kôru, soľ, rum, kvások a zvyšné mlieko. Po častiach primiešame múku, olúpané pražené mandle a hrozienka. Cesto vypracujeme najskôr vareškou, potom na doske dobre miesime. Dáme vykysnúť a z vykysnutého urobíme jeden, alebo dva malé bochníky. Potrieme ich vajcom, vrch prerežeme do kríža a posypeme plátkami mandlí. Pečieme pri strednej teplote, neskôr teplotu ešte zmiernime. 

Suroviny

  • 0,5 kg polohrubej múky
  • 12 dkg masla
  • 10 dkg cukru
  • 3 žĺtky
  • 4 dkg droždia
  • 2 dc mlieka
  • soľ
  • 3 dg mandlí
  • 4 dg hrozienok
  • vanilka
  • citrónová kôra
  • trocha rumu
  • plátky mandlí na posypanie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *