onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Veľkonočný baránok z piškótového cesta

Žĺtka vymiešame s polovicou cukru do peny, pridáme vanilku, citrónovú kôru z polky citróna a 3 lyžice citrónovej šťavy. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a po častiach do neho zašľaháme druhú polovicu cukru. Sneh pridáme k žĺtkovej pene a ľahko, len obracaním cesta miešame múku. Formu na hrubo vymastíme maslom, posypeme strúhankou a naplníme. Pečieme pri stredne silnej teplote asi 30 až 40 minút. Hotového baránka buď pocukrujeme, alebo potrieme bielkovou polevou, z hrozienok urobíme oči a na krk dáme mašľu.

Suroviny:

  • 7 ks vajec
  • 24 dkg cukru
  • 30 dkg hrubej múky
  • vanilka
  • citrón
  • maslo a strúhanka na formu

Leave a Reply

Your email address will not be published.