onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Šalát Nicoise s tuniakom

Postup

Uvaríme zemiaky. Odkrojíme konce fazulí. Uvaríme domäkka ( 5-7 minút). Pripravíme dresing (ušľaháme ocot so soľou, korením a pridáme  nadrobno nakrájaný tymián a trebuľku). Vajcia uvaríme natvrdo a nakrájame na štvrťky. Paradajky nakrájame na dieliky. Necháme odkvapkať tuniaka a ančovičky. Tuniaka popučíme vidličkou, vmiešame 75 ml dresingu. Na veľký tanier položíme zemiaky. Fazule premiešame v 45 ml dresingu. Naaranžujeme doprostriedku, navrch tuniaka. Tuniaka ukladáme striedavo s vajciami a dielikmi paradajok. Zvyšné vajcia a paradajky dáme po okraji taniera. Rýchlo zamiešame zvyšný dresing a nalejeme ho na šalát. Dovnútra kruhu z paradajok a vajíčok dávame olivy a krížom položíme filety z ančovičiek. Suroviny (pre 5 osôb)

  • 1 kg zemiakov
  • 375g francúzskych fazulí
  • bylinková vinegretka: 125 ml červeného vínneho octa, soľ, korenie,7-10 prútikov čerstvého tymiánu, 1 zväzok čerstvej trebuľky (česky kerblík)
  • 6 vajec
  • 500 g paradajok
  • 2 x 200 g tuniaka v konzerve
  • 10 filet z ančovičiek (sardely v korenistom náleve)
  • 125 g čiernych olív

Leave a Reply

Your email address will not be published.