Postup
Uvaríme zemiaky. Odkrojíme konce fazulí. Uvaríme domäkka ( 5-7 minút). Pripravíme dresing (ušľaháme ocot so soľou, korením a pridáme nadrobno nakrájaný tymián a trebuľku). Vajcia uvaríme natvrdo a nakrájame na štvrťky. Paradajky nakrájame na dieliky. Necháme odkvapkať tuniaka a ančovičky. Tuniaka popučíme vidličkou, vmiešame 75 ml dresingu. Na veľký tanier položíme zemiaky. Fazule premiešame v 45 ml dresingu. Naaranžujeme doprostriedku, navrch tuniaka. Tuniaka ukladáme striedavo s vajciami a dielikmi paradajok. Zvyšné vajcia a paradajky dáme po okraji taniera. Rýchlo zamiešame zvyšný dresing a nalejeme ho na šalát. Dovnútra kruhu z paradajok a vajíčok dávame olivy a krížom položíme filety z ančovičiek. Suroviny (pre 5 osôb)
- 1 kg zemiakov
- 375g francúzskych fazulí
- bylinková vinegretka: 125 ml červeného vínneho octa, soľ, korenie,7-10 prútikov čerstvého tymiánu, 1 zväzok čerstvej trebuľky (česky kerblík)
- 6 vajec
- 500 g paradajok
- 2 x 200 g tuniaka v konzerve
- 10 filet z ančovičiek (sardely v korenistom náleve)
- 125 g čiernych olív