onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Torteliny s gorgonzolovou omáčkou

Postup

V panvici s hrubším dnom zahrejeme 1 polievkovú lyžicu olivového oleja, prilejeme sladkú smotanu, nahrubo nastrúhanú alebo rozmrvenú Gorgonzolu, cesnak a za stáleho miešania varíme na miernom ohni, až kým sa Gorgonzela úplne nerozpustí. Pridáme štipku mletého čierneho korenia, malé množstvo strúhaného muškátového orieška a premiešame. Uvarené torteliny zmiešame s pripravenou omáčkou. Podávame s malým množstvom strúhaného parmezánu.

Suroviny

  • 300 g balenie plnených cestovín tortelin
  • 180 g syra Gorgonzola
  • 300 ml sladkej smotany na varenie
  • muškátový oriešok
  • mleté čierne korenie
  • polovica roztlačeného strúčika cesnaku
  • soľ
  • olivový olej
  • strúhaný parmezán na posypanie

Leave a Reply

Your email address will not be published.