onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Tlačenka

Mäso, srdce, kožu a obličky uvaríme do mäkka v malom množstve vody. Uvarené vyberieme, pokrájame na menšie kúsky, dáme do misy, pridáme soľ, mleté čierne korenie, rozotretý cesnak, trochu zázvoru a majoránu a potlčeného nového korenia, trocha odvaru z mäsa, všetko spolu premiešame a naplníme do tlačenkových vrecúšok a varíme asi hodinu. Potom ju vyberieme, zatažíme a vychladenú môžeme zaúdiť.

Suroviny:

  • 3/4 kg bravčového mäsa z hlavy, alebo kolienko
  • 1 bravčový jazyk
  • 1/2 srdca
  • 2 obličky
  • 20 dg koží
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • cesnak
  • majorán
  • potlčené nové korenie
  • zázvor
  • tlačenkové vrecúška

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *