Postup
Na zahriatom masle krátko osmažíme nakrájaný cesnak, pridáme mäso nakrájané na kocky, osolíme, okoreníme a zalejeme vínom. Zvýšime teplotu a necháme víno odpariť. Teplotu znížime a za stáleho miešania podusíme asi 5 minút. Mäso vyberieme, vložíme očistenú, nakrájanú špargľu, zalejeme vývarom a 5 minút varíme. Mäso vrátime späť a 20 minút podusíme. Mäso a špargľu vyberieme, zabalíme do alobalu, aby nevychladlo, zo šťavy, masla a trošky múky pripravíme zápražku. Odstavíme z ohňa, pridáme žĺtok zmiešaný so šťavou z jedného citróna a ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Mäso a šparglu vrátime do panvice so šťavou, dôkladne premiešame a podávame.
Suroviny
- 700 g teľacieho mäsa
- 400 g špargle
- 1 pohár bieleho suchého vína
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 žĺtok
- petržlenová vňať
- citrónová kôra
- 80 g masla
- trocha hladkej múky
- 100 ml vývaru
- 1 citrón