onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Syrové rožky

Droždie dáme nakvasiť do slaného mlieka. Kvások pridáme k múke spolu s vajciami, kefírom, olejom a štipkou soli. Všetko dobre spracujeme a rozdelíme na 12 rovnakých dielov. Margarín s 2 lyžičkami soli dobre vymiešame a rozdelíme na 6 častí. Z cesta vyvaľkáme kruhy s priemerom 30 cm. Naraz si pripravíme dva, jeden potrieme slaným margarínom, druhým ho prikryjeme a okraje dobre postláčame. Potom kruh rozrežeme na 16 rovnakých dielov a z výrezov stláčame rožky. Začneme širšou stranou a konce trošku ohneme. Takto postupne spracujeme všetko cesto. Rožky poukladáme do papierom vystlaného pekáča, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme syrom a hodinu  necháme kysnúť. (90 rožkov sa zmestí na 3 pekáče. ) Kým posledné rožky postláčame, tie prvé už môžeme dať piecť. Rúru zohrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 nimút. Rožky uložíme do dobre uzatvárateľnej nádoby, aby zostali aj do druhého dňa ako čerstvé.

Suroviny

  • 70 dkg múky
  • 1,5 dl mlieka
  • 2 lyžice kryštáľového cukru
  • 5 dkg droždia
  • 2 vajcia
  • 2 dl kefíru
  • 1 dl oleja

Na pomazanie

  • 2 lyžičky soli
  • 25 dkg margarínu

Na posypanie

  • 15 dkg strúhaného syra
  • 1 vajíčko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *