onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Studená zeleninová polievka (Gazpacho)

Postup

Paradajky umyjeme a nahrubo nakrájame. Uhorky umyjeme a 2/3 tiež nahrubo nakrájame. Papriku umyjeme a zbavíme jadrovníkov. Zo žltej a červenej papriky štvrtinu nakrájame nahrubo. Ošúpeme cesnak. Všetko, čo sme nakrájali, vložíme do mixéra spolu s cesnakom a mletou paprikou. Poriadne rozmixujeme na hustú polievku. Ak je polievka príliš hustá, môžeme ju zriediť zeleninovým vývarom. Polievku odložíme do chladničky a necháme ju dobre vychladiť. Koktailové paradajky umyjeme a nakrájame na jemno a zmiešame v miske. Chlieb nakrájame na kocky a opražíme ho na panvici so 4 lyžicami rozhorúčeného olivového oleja. Petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame nadrobno. Polievku dochutíme 2 lyžicami olivového oleja, soľou a korením. Napokon do nej vmiešame zeleninu, ktorú sme si odložili pokrájanú do misky, opražený chlieb a petržlenovú vňať.

Suroviny (pre 4 osoby)

  • 500 zrelých paradajok
  • 1 šalátová uhorka
  • 2 červené a 2 žlté papriky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice mletej papriky
  • trochu zeleninového vývaru
  • 200 g koktailových paradajok
  • 2 plátky ražného chleba
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Leave a Reply

Your email address will not be published.