onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Strúhaný tvarohový koláč (tortová forma)

Suroviny na cesto zmiesime, rozdelíme na dve časti a dáme do chladu. (1/3 na nastrúhanie a 2/3 na vyvaľkanie) Pripravíme si plnku: Zmiešame tvaroh, cukor, žĺtka, pudingový prášok a vanilkový cukor. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a zľahka ho primiešame k tvarohu. Rozvaľkáme väčší kus cesta, prenesieme na formu, ktorú sme si natreli a posypali múkou. Cesto popicháme vidličkou, aby sa nerobili bublinky pri pečení. Tvarohovú plnku navrstvíme na cesto a zvyšné cesto nastrúhame na vrch koláča. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 210°C prvých 20 minút, potom znížime teplotu na 180°C a dopekáme asi 20 minút.

Suroviny (tortová forma):

  • 200 g múka
  • 100 g práškový cukor
  • 150 g maslo
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 pl kakaového prášku
  • 1 ks žĺtok
Plnka:
  • 2 ks jemný hrudkovitý tvaroh
  • 150 g cukor
  • 2 ks žĺtkov
  • 1 pl vanilkového pudingu v prášku
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 3 ks bielky

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *