Postup
Rúru zahrejeme na 200 stupňov. Bagetu nakrájame na tenké plátky, potrieme olivovým olejom a opečieme z oboch strán. Olúpeme strúčik cesnaku, rozkrojíme napoly a potrieme opečený chlieb. Vajcia uvaríme natvrdo, bielky nakrájame na kocky, žĺtky prepasírujeme. Umyté a osušené listy špenátu dáme do misky. Slaninu nakrájame na prúžky, na panvici opečieme do chrumkava, 3-5 minút. S vypečeným tukom pridáme ku špenátu. Do panvice nalejeme ocot a 1 minútu varíme. Prelejeme do misky. Šalát dobre premiešame. Šalát upravíme na taniere, posypeme vaječným bielkom a žĺtkom a podávame s opečenou bagetou. Suroviny (5 osôb)
- 1/2 francúzskej bagety
- 45 ml (3 lyžice) olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 2 vajcia
- 500 g čerstvého špenátu
- 250 g prerastených plátkov slaniny
- 75 ml (5 lyžíc) červeného vínneho octa