onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Špenátový šalát

Postup

Rúru zahrejeme na 200 stupňov. Bagetu nakrájame na tenké plátky, potrieme olivovým olejom  a opečieme z oboch strán. Olúpeme strúčik cesnaku, rozkrojíme napoly a potrieme  opečený chlieb. Vajcia uvaríme natvrdo, bielky nakrájame na kocky, žĺtky prepasírujeme. Umyté a osušené listy špenátu dáme do misky. Slaninu nakrájame na prúžky, na panvici opečieme do chrumkava, 3-5 minút. S vypečeným tukom pridáme ku špenátu. Do panvice nalejeme ocot a 1 minútu varíme. Prelejeme do misky. Šalát dobre premiešame. Šalát upravíme na taniere, posypeme vaječným bielkom a žĺtkom a podávame s opečenou bagetou. Suroviny (5 osôb)

  • 1/2 francúzskej bagety
  • 45 ml (3 lyžice) olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 vajcia
  • 500 g čerstvého špenátu
  • 250 g prerastených plátkov slaniny
  • 75 ml (5 lyžíc) červeného vínneho octa

Leave a Reply

Your email address will not be published.