Postup
Špargľu olúpeme, rozpolíme a varíme 15 minút v osolenej vode s maslom a štipkou cukru. Kuracie prsíčka umyjeme a osušíme, osolíme a okoreníme. Opečieme na 2 lyžiciach rozohriateho oleja do zlatova a nakrájame na plátky. Umytý zeler nakrájame na rezance. Očistené šampióny nakrájame na plátky a opečieme na tuku. Syr nakrájame na kocky. Olúpané mango odkrojíme od kôstky a olúpeme. Umyté paradajky rozpolíme. Prepláchnutý a osušený šalát natrháme na kúsky. Zeleninu, syr a ovocie zmiešame. Olej rozšľaháme s octom, horčicou, soľou, korením a cukrom. Zálievkou prelejeme šalát a obložíme kuracím mäsom. Podávame s pečivom. Suroviny
- 500 g špargle
- 30 g masla
- soľ
- cukor
- 250 g kuracích prsíčok
- korenie
- 9 lyžíc oleja
- 2 x zeler listový
- 200 g šampiónov
- 200 g polotvrdého syra
- 1 jablko
- 1 mango
- 150 g koktejlových paradajok
- 1 kučeravý šalát
- 4 lyžice vínneho octa
- 2 lyžice stredne ostrej horčice