Postup
Bielu špargľu olúpeme a odkrojíme zdrevnatené konce. Privedieme do varu s lyžičkou soli a cukru, vložíme špargľu a varíme 15 minút. Vyberieme a nakrájame na 3 cm dlhé kúsky. Olej a ocot zriedime 2 lyžicami špargľového vývaru, osolíme, okoreníme, nalejeme na špargľu. Prisypeme najemno nakrájanú cibuľu a premiešame. Špargľu a polky sterilizovaných šampiónov upravíme na tanieri. Na zálievku rozšľaháme jogurt, osolíme, okoreníme a pridáme pažítku. Ozdobíme žeruchou.
Suroviny
- 500 g bielej špargle
- 500 g mladej zelenej špargle
- soľ
- lyžička cukru
- lyžica masla
- 200 g sterilizovaných šampiónov
- 1 červená cibuľa
- 2 lyžice sherry octu
- 3-4 lyžice oleja
- biele korenie
- 6 lyžíc jogurtu
- 2 lyžice pokrájanej pažítky
- žerucha