onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Špargľový nákyp so zemiakmi

Postup

Neolúpané, dôkladne umyté a očistené zemiaky varíme v osolenej vode zhruba 25 minút. Olúpeme ich a nakrájame na tenké plátky. Olúpeme dolné konce zelenej špargle a nakrájame na zhruba 3 až 4 cm dlhé kúsky. Varíme v osolenej vode 8-10 minút do polomäkka a scedíme. Šunku nakrájame na kocky. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Zapekaciu formu vytrieme maslom. Po vrstvách do formy dávame špargľu, zemiaky a dusenú šunku. Prelisujeme olúpaný cesnak a zamiešame kyslú smotanu. Osolíme, okoreníme. Omáčkou polejeme pokrm a posypeme strúhaným ementálom. Zapekáme asi 25 minút.

Suroviny

  • 800 g veľkých zemiakov
  • soľ
  • 1 kg zelenej špargle
  • 300 g dusenej šunky
  • maslo
  • 1 strúčik cesnaku
  • 300 ml kyslej smotany
  • korenie
  • 100 g strúhaného ementálu

Leave a Reply

Your email address will not be published.