onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Špargľová smotanová polievka

Postup

Kuracie mäso a koreňovú zeleninu zalejeme studenou vodou a uvaríme do mäkka. Špargľu olúpeme, odkrojíme konce a uvaríme osobitne v osolenej vode s kockou cukru. Z 2 lyžíc masla a 1 lyžice múky urobíme zápražku a zalejeme precedeným vývarom, rozmiešame metličkou, osolíme, okoreníme a dokoreníme muškátovým orechom. Krátko povaríme. Pridáme pokrájané kuracie mäso a špargľu, zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali žĺtok a povaríme. Každú porciu ozdobíme pokrájanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.

Suroviny

  • 250 g kuracieho mäsa
  • 100 g koreňovej zeleniny
  • 500 g špargle
  • biele mleté korenie
  • soľ
  • 30 g masla
  • lyžica hladkej múky
  • muškátový orech
  • 120 ml smotany
  • 1 vajce
  • pažítka, alebo petržlenová vňať

Leave a Reply

Your email address will not be published.