onlinekucharka.sk

ONLINE KUCHÁRKA

RECEPTÁR rôznych chutí

Špargľová smotanová polievka 2

Postup

Špargľu umyjeme, očistíme a nakrájame na 1 cm silné paličky, ktoré vhodíme do vriacej osolenej vody a necháme variť do mäkka. Podľa potreby osolíme. Medzitým si pripravíme svetlú zápražku okorenenú muškátovým kvetom, zalejeme ochladeným špargľovým vývarom a dobre povaríme. Potom polievku zjemníme smotanou  a doplníme petržlenovou vňaťou. polievku môžeme podávať s osmaženou, na kocky nakrájanou žemľou.

Suroviny

  • 300 g čerstvej špargle
  • 40 g masla
  • 40 g hladkej múky
  • muškátový kvet
  • soľ
  • 100 ml sladkej smotany
  • petržlenová vňať

Leave a Reply

Your email address will not be published.