Postup
Kuracie mäso a koreňovú zeleninu zalejeme studenou vodou a uvaríme do mäkka. Špargľu olúpeme, odkrojíme konce a uvaríme osobitne v osolenej vode s kockou cukru. Z 2 lyžíc masla a 1 lyžice múky urobíme zápražku a zalejeme precedeným vývarom, rozmiešame metličkou, osolíme, okoreníme a dokoreníme muškátovým orechom. Krátko povaríme. Pridáme pokrájané kuracie mäso a špargľu, zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali žĺtok a povaríme. Každú porciu ozdobíme pokrájanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.
Suroviny
- 250 g kuracieho mäsa
- 100 g koreňovej zeleniny
- 500 g špargle
- biele mleté korenie
- soľ
- 30 g masla
- lyžica hladkej múky
- muškátový orech
- 120 ml smotany
- 1 vajce
- pažítka, alebo petržlenová vňať